English
Acrobat Reader
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Adatvédelem
2006.07.18.kedd 17:28

 

Adatvédelmi nyilatkozat


 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium  Igazságügyi Szolgálata kiemelten fontosnak tartja a közérdekű adatok minél szélesebb körű nyilvánosságra hozatalát, valamint a személyes adatok védelmét és azok bizalmas kezelését. A személyes, illetve közérdekű adatokat az 1992. évi LXIII (Avtv) törvényben és az adatvédelmi országgyűlési biztos által kiadott állásfoglalásoknak megfelelően kezeli a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium  Igazságügyi Szolgálata portáljának szerkesztősége.

 

A portálunkon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges. Ellenben vannak olyan (pl. a hivatalunk részére elektronikusan elküldött levelek) használati lehetőségek melyek igénybevételéhez bizonyos személyes adatokra (név, e-mail cím) szükség lehet. A Szolgálat a tudomására jutott adatokat harmadik fél számára, a törvényben meghatározott eseteken kívül, semmilyen körülmények között nem adja ki. Amennyiben a látogató úgy határoz, hogy – a megadott adatok alapján – az intézmény a későbbiekben ne vegye fel vele a kapcsolatot, úgy ezt a kérést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium  Igazságügyi Szolgálata minden esetben tiszteletben tartja.

A nem szándékosan közölt személyes adatokat nem őrzi meg, és nem adja tovább.

A tudatosan átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használja fel az intézmény, amire rendelkezésére bocsátották, és attól eltérő felhasználásra semmilyen körülmények között nem adja tovább azokat.

Regisztrációs vagy felhasználói adatokat csakis statisztikailag feldolgozott formában, egyedi azonosítókhoz nem kapcsolhatóan hoz nyilvánosságra.

A szerkesztőség az általa őrzött magántermészetű adatokat minden törvényes módszerrel védi az illetéktelenektől.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium  Igazságügyi Szolgálata  a portál látogatóiról automatikusan keletkező információkat kap: a látogató internetprotokoll-címe (IP-címe), domain-neve (URL), a látogatás időpontja, a megtekintett oldalak adatai, a használt böngészőprogram neve. A Szolgálat ezeket kizárólag honlappal kapcsolatos elemzésre, a trendek és a statisztikai információk nyomon követésére használja fel, és az adatokat a feldolgozás után megsemmisíti.

Portálunk más internetes lapokra mutató linkeket is tartalmaz. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium  Igazságügyi Szolgálata, mint üzemeltető azonban semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért és eljárásmódjáért.